elmia husvagnsbranschens riksförbund

Elmiamässan ”Husvagn Husbil” arrangeras 2019
den 11-15 september.

gone camping husvagnsbranschens riksförbund

HRF och SCR samproducerar
TV-programmet ”Gone Camping” för webben och på TV8.

scr husvagnsbranschens riksförbund

Branschorganisation för
Sveriges camping-
och stugföretagare.

scr husvagnsbranschens riksförbund

Samarbetet för att göra
Sverige till Europas
bästa husbilsdestination.

Stulen husbil

Mellan fredagen den 2 augusti och måndagen den 5 augusti 2019 stals en Sunlight T69 på ett bilglasföretag vid Mått Johanssons väg i Eskilstuna. Bilen stod parkerad på företagets inhägnade område och grindarna till området har brutits upp. Läs mer här.

Stulen husbil

En Adria Matrix M 670SLT stals natten mellan 29:e och 30:e juli 2019 i Hässleholm. Bilägaren har alla nycklar kvar. Läs mer här.

Alde Service Center – nu certifierad verkstad

Från och med den 3:e juli 2019 kan Alde Service Center även titulera sig certifierad verkstad. Ett viktigt led för att visa att vi lever upp till branschens och myndigheternas högt ställda krav på kvalitetsmedvetna och seriösa verkstäder. Efter genomförd extern...

Stulen husvagn

Natten mellan den 27:e och 28:e juni stals en Adria Adora 562 UP, årsmodell 2007, i Göta industriområde, Lilla Edet. Läs mer här.

Stulen husvagn

Mellan den 20 juni och 27 juni 2019, sannolikt under midsommarhelgen, stals en Cabby 700+ FM från en husvagnsfirma i Valbo strax utanför Gävle. Läs mer här.

Stulen husvagn

Den 25:e juni stals en Cabby 740+ av 2009 års modell i Vallentuna utanför Stockholm. Läs mer här.    

Fel om krockkuddar

Barnsäkerheten i husbilar har uppmärksammats stort i media de senaste dagarna, och bland annat har Anders Ydenius, trafikforskare Folksam, yttrat följande: ”De flesta husbilar saknar dessutom avstängning av krockkudde vilket omöjliggör användande av passagerarplatsen...

Fler högskoleutbildningar för husbilstekniker

Nu har även Näringslivssamverkan i Kristinehamn (Närsam) ansökt om att – tillsammans med företag från Mellerud, Karlstad, Kristinehamn, Örebro, Eskilstuna och Enköping – få starta en yrkeshögskoleutbildning som husbilstekniker i Kristinehamn. I januari 2020 beräknar...

Stulen husbil

Natten mellan måndagen 27 maj och tisdagen 28 maj 2019, stals en McLouis MC4-73 från en fastighet i Almunge. Läs mer här.

Nu kommer ett av Europas största boenderabattsystem till Sverige

Just nu planerar många gäster årets campingsemester och en av årets nyheter är att ett av Europas ledande boenderabattsystem också lanseras i Sverige. Det är Sveriges 250 000 innehavare av Camping Key Europe som framöver kommer att kunna ta del av boenderabatter även...

Arkiv

Med husvagn eller husbil bor du nära dina intressen

285 000 husvagnar och 100 000 husbilar i landet innebär att långt mer än en miljon svenskar upptäckt fördelarna med det mobila boendet. Och för många av dem är fritidsfordonet huvudsakligen ett bekvämt sätt att ägna sig åt sina intressen!

Även om det är många – och då framför allt ägare till husvagnar – som använder sitt fritidsfordon som ”flyttbar sommarstuga”, så finns det så oändligt många fler tillfällen då det är alldeles utmärkt att kunna ta huset med sig.

Golfarna, som ju ökar i antal för vart år, har till exempel upptäckt detta och väldigt många golfklubbar har anlagt uppställningsplatser för husvagnar och husbilar i anslutning till sina banor. Och alla dessa uppställningsplatser har gjort det mäkta populärt att till exempel ”golfa sig” Vänern runt.

Eller tag den kände artisten som på sin fritid tävlar med hundar, och har upptäckt att husvagnen inte bara är det perfekta boendet när man har hundarna med sig – genom husvagnslivet upplever han också en närmare gemenskap med de övriga tävlande.

Även många andra artister har upptäckt att husbilen ger mycket mer ”hemmakänsla” än tråkiga hotellrum under de långa turnéerna.
Vindsurfare, sportdykare, bergsklättare, gocart-entusiaster och crossåkare är andra kategorier som har upptäckt att det blivit mycket lättare att utöva sin fritidsaktivitet när man har hemmet med sig. Och det finns de som endast använder sin husvagn för att kunna delta i femdagars – O-ringen brukar ju kallas ”Sveriges största camping”.

Den som äger en husvagn eller en husbil upptäcker dessutom ständigt nya användningsområden:

Man har sin egen övernattning med sig när man besöker släkt och vänner. Att göra en svamputflykt en hösthelg är en enkel sak, och lika lätt kan man åka iväg en helg för teater-, musikal- eller museibesök.

Ja, egentligen är det bara fantasin som sätter gränser, för med husvagn eller husbil står alla möjligheter öppna!

 

 

 

 

Det perfekta ”rullande hotellet” för alla hundägare.


Sök upp ditt eget windsurfingvatten!

En bekväm utgångspunkt för stärkande vandringar.

Utmana spännande forsar.

Vill du veta mer om camping i Sverige?

Camping.se

Prenumerera på HRF´s nyhetsbrev

Önskar du direktprenumerera på HRF´s nyhetsbrev, så kan du anmäla dig med din e-postadress.
Klicka på knappen här nedan och fyll i formuläret.