Det är inte bara mässan Elmia Husvagn Husbil som skjuts upp ett år – även i Norge och Finland har man fattat liknande beslut.

– I egenskap av medarrangör till Caravanmessen 2020 har styrelsen för Norges Caravanbransjeforbund (NCB) kommit fram till att det inte är ansvarsfullt att under rådande förhållanden arrangera Caravanmessen 2020, säger NCB:s ordförande Tor Grüner. Beslutet har tagits efter en omröstning bland förbundets medlemmar, där en överväldigande majoritet var emot mässans genomförande.

Från Finland meddelar branschorganisationen Matkailuajoneuvotuojat ry (MAT) att den nationella paraplyorganisationen för bilindustrin, Motor Vehicle Importers Association, har beslutat att Caravan-mässan inte kommer att hållas i år. Finlands största årliga husbilevenemang kommer nästa gång att hållas i Lahti Exhibition Center i september 2021, då 20-årsjubileumet för det populära evenemanget också firas.