Husvagnsbranschens Riksförbund – HRF – organiserar en stor del av landets husvagns- och husbilsåterförsäljare, och nu blir det ännu tryggare att köpa ett begagnat fritidsfordon hos något av förbundets medlemsföretag.

Sedan många år har det, enligt marknadsföringslagen, varit krav på att svenska bilhandlare ska lämna en varudeklaration på de begagnade personbilar de säljer. Men det har funnits ett viktigt undantag: husbilar. Och detta trots att en begagnad husbil oftast betingar ett högre pris än en begagnad personbil.

HRF beslutade sig därför för några år sedan att, med utgångpunkt från material som vissa medlemsföretag använde, utarbeta en egen varudeklaration för begagnade husbilar. När det arbetet ändå var igång, bestämde förbundet sig dessutom för att ta fram en motsvarande blankett för begagnade husvagnar.

Men arbetet stannade inte där, utan kom även att omfatta en för HRF:s medlemmar gemensam garanti på begagnade fritidsfordon – en VDH-garanti, där de tre bokstäverna står för VaruDeklarerad Husvagn/Husbil.

– Med en omfattande varudeklaration, och en garanti på alla begagnade fritidsfordon, stärker vi branschen och gör det ännu tryggare att köpa sin husvagn eller husbil hos ett HRF-anslutet företag, konstaterar förbundets ordförande Lars-Erik Hörmander.

 

 

 

 

 

 

.