Så gör du ett tryggt köp

Att köpa en husvagn eller husbil är en stor investering. Genom att göra din affär med en auktoriserad HRF-återförsäljare kan du känna dig trygg. Alla våra anslutna återförsäljare följer nämligen samma riktlinjer och regler.

Alltid garanti

Handlar du av en auktoriserad HRF återförsäljare har du alltid fulla garantier. Köper du begagnat av en privatperson eller en icke ansluten återförsäljare, är det inte alls säkert att det finns någon garanti på fordonet. Köper du däremot av en auktoriserad HRF-återförsäljare får du med dig både varudeklaration och garantivillkor. Och köper du nytt är det förstås fulla garantier som gäller.

Alltid varudeklaration

HRF har tagit fram standardiserade inbytestester och varudeklarationer. Det gör att du alltid får en korrekt status och värdering av fordonet, både det du köper och det du säljer.

Avtalade villkor

En auktoriserad HRF återförsäljare har avtalade villkor med Konsumentverket om hur Konsumentköplagen ska implementeras. Eftersom Konsumentköplagen är densamma oavsett om du köper en tröja för 149 kronor eller en husbil för 1 miljon, så har HRF kommit överens med Konsumentverket hur lagens mening skall tillämpas gällande fritidsfordon. I villkoren står fastslaget vad som gäller vid eventuella leveransförseningar, vid inbyten, vid eventuella fel på varan osv.

Följer alltid ARN

Skulle det uppstå en tvist mellan köpare och säljare som leder till att ARN (Allmänna reklamationsnämnden) tar upp det, följer en auktoriserad HRF-återförsäljare alltid ARN:s beslut. HRF har också två ledamöter som sitter som experter i ARN och uppdaterar löpande medlemmarna om lagar, regler och villkor.

Sunda affärer

En auktoriserad HRF-återförsäljare verkar för ett sunt affärsetiskt agerande. Det betyder trygghet för dig som konsument att din auktoriserade HRF-återförsäljare går att lita på.